Τρίπλεξ Καρδιάς

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΠΛΕΞ ΚΑΡΔΙΑΣ;

Tο τρίπλεξ καρδιάς η ηχοκαρδιογράφημα είναι ένα τεστ με υπέρηχους το οποίο συλλαμβάνει κινούμενες εικόνες της καρδιάς μέσω υψηλής συχνότητας ηχητικών κυμάτων. Τα υψίσυχνα αυτά ηχητικά κύματα τα οποία δεν μπορεί να ακούσει το ανθρώπινο αυτί παράγονται από τον ηχοβολέα και προωθούνται στην καρδιά ,ανακλώνται από αυτήν και μέσω πάλι του ηχοβολέα μετατρέπονται στο κυρίως μηχάνημα σε κινούμενη εικόνα που παρακολουθεί ο γιατρός σας στο κεντρικό monitor.

Με την βοήθεια περίπλοκων αλγόριθμων παίρνουμε πληροφορίες για την κατεύθυνση και την ταχύτητα του αίματος που κυκλοφορεί μέσα στην καρδιά μέσω κυματομορφών και χρωματιμένων απεικονίσεων.

ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΣΤ;
Ο γιατρός σας μπορεί να επιθυμεί να κάνετε αυτό το τεστ για να δει την εικόνα της καρδιάς σας και πόσο καλά αυτή εργάζεται.
Tο τεστ αυτό χρειάζεται:
Όταν υπάρχει κάποιο φύσημα ή
όταν έχετε πάθει κάποιο έμφραγμα ή
όταν έχετε ανεξήγητους θωρακικούς πόνους ή
αν είχατε ποτέ ρευματικό πυρετό ή
αν έχετε μία συγγενή καρδιοπάθεια η
αν έχετε αρρυθμίες ή
ανεξήγητη δύσπνοια

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΡΙΠΛΕΞ ΚΑΡΔΙΑΣ;

Το τρίπλεξ καρδιάς γίνεται από έμπειρους καρδιολόγους. Εσείς πρέπει να ελευθερώσετε το πάνω μέρος του σώματος και να ξαπλώσετε ανάσκελα η στο αριστερό πλάι στο εξεταστικό κρεβάτι. Ο καρδιολόγος θα τοποθετήσει τζελ στον ηχοβολέα τον οποίο θα μετακινεί στην περιοχή του στέρνου σας για να βρει την καλύτερη θέση για την προβολή των εικόνων της καρδιάς σας στο mοnitor της κεντρικής μονάδος.

Υψίσυχνα ηχητικά κύματα θα δημιουργήσουν στην οθόνη του υπερήχου εικόνες από την καρδιά σας και τις βαλβίδες της. Η εξέταση δεν έχει ακτινοβολία .
Στην οθόνη του υπερήχου μπορείτε πολλές φορές και εσείς ο ίδιος να παρακολουθήσετε αυτές τις εικόνες και τα βίντεο. Η εξέταση μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 30 λεπτά και είναι εξέταση χωρίς πόνο. Εκατομμύρια υπερηχογραφήματα καρδιάς έχουν γίνει μέχρι σήμερα παγκόσμια και καμία παρενέργεια δεν έχει καταγραφεί μέχρι τώρα.

TOP