Βιογραφικό

Ο ιατρός Δήμας Κωνσταντίνος αποφοίτησε το 1986 από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Χαιδελβέργης στην Γερμανία. Μετά την στρατιωτική του θητεία και την υπηρεσία υπαίθρου ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών ,στην Πολυκλινική Αθηνών και στην Πανεπιστημιακή καρδιολογική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών λαμβάνοντας τον τίτλο της ειδικότητας το 1994.
Το 2001 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διατριβής :¨Αγγειοπλαστική πλήρως αποφραγμένων στεφανιαίων αρτηριών μετά από ανίχνευση βιωσιμότητας πριν από την αγγειοπλαστική με την μέθοδο επαναχορήγησης Tl-201¨.
Η εργασία του αυτή βραβεύτηκε τον ίδιο χρόνο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία ως πρωτοπόρος και πρωτότυπη εργασία.
Απο τον Μάιο του 1994 διατηρεί ιατρείο στους Αγίους Αναργύρους Αττικής επί της κεντρικής οδού Αγ. Αναργύρων 34,στον 1ο όροφο με την επωνυμία «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», όπου τελούνται οι πιο σύγχρονες καρδιολογικές εξετάσεις, ενώ παράλληλα διετέλεσε από το 1994-2010 υπεύθυνος του καρδιολογικού εργαστηρίου στο διαγνωστικό κέντρο «ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ EUROMEDICA» με κέντρο βάρους το τμήμα υπερήχων και της πυρηνικής καρδιολογίας, ως και εσωτερικός συνεργάτης της «EUROCLINIC OF ATHENS» ως επιμελητής της Β’ καρδιολογικής κλινικής το διάστημα 1998-1999.
Έχει δημοσιεύσει ερευνητικό έργο σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά, ενώ διατηρεί ενεργό παρουσία σε ελληνικά και διεθνή καρδιολογικά συνέδρια.

Είναι μέλος :
Του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου και κάτοχος της αδείας εξασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος στην Γερμανία.
Της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας.
Του Ελληνογερμανικού Ιατρικού Συλλόγου.
Της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Καρδιολογίας.
Του συλλόγου Friends of The Methodist Hospital

TOP